Imatge descriptiva de l'exposició 'Prehistòria i món antic'
Exposició

Prehistòria i món antic

Imatge descriptiva de l'exposició 'Prehistòria i món antic'
Exposició permanent Lloc: Museu Salvador Vilaseca - Raval de Santa Anna

Prehistòria i món antic

La important col.lecció de Salvador Vilaseca
L'exposició fa un recorregut cronològic des dels primers homínids que van viure al nostre territori fins al temps de la romanització

  • El final del període glacial
  • Sedentaris, agricultors i ramaders
  • Calcolític. Els primers metal·lúrgics
  • Edat del bronze
  • Edat del ferro
  • Cultura ibèrica
  • Època romana i tardoantiga

Comissariat:

calendar

Dades:

Exposició permanent


On la puc visitar?

Museu Salvador Vilaseca

Museu Salvador Vilaseca

L'edifici de l'antic Banc d'Espanya és la seu del Museu Salvador Vilaseca. L'any 1984 es va obrir al públic, amb la instal·lació permanent de la col·lecció del metge i prehistoriador reusenc Salvador Vilaseca Anguera (1896-1975), que fou també el primer director del Museu Municipal de la ciutat. Una col·lecció important, que exposa les troballes paleontològiques i arqueològiques més representatives de les cultures prehistòriques i antigues que habitaren l’actual terme de Reus i les contrades pròximes.

Actualment hi ha dues sales d'exposicions temporals a la planta baixa i, al primer pis, l'exposició permanent de prehistòria, protohistòria i món antic. Els materials conservats conformen un conjunt excepcional, amb materials tan interessants com la plaqueta gravada recuperada a la balma de Sant Gregori, les restes procedents de la cova sepulcral eneolítica del cau d'en Serra i els materials recollits en moltes altres excavacions i prospeccions portades a terme des de l’any 1919... tot un referent museístic del territori.

Més informació sobre el Museu Salvador Vilaseca

Altres exposicions

Consulta el nostre

ARXIU FOTOGRÀFIC

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus disposa d’un arxiu fotogràfic amb més de 800.000 fotografies, de les que en podeu consultar més de 45.000 clicant aquí.

Accedir a la fototeca
arxiu-foto

Col·laboradors