schedule
Del 13 de Gener al 13 de Gener de 2022 Lloc: Museu de Reus Salvador Vilaseca

Exposició

_img2938-884x589

El Reus de les sis copes. Joan Sabater i l'època daurada de l'hoquei reusenc

Sens dubte, tot i la irrupció força tardana d’aquest esport a la ciutat, l’hoquei sobre patins ha esdevingut històricament l’esport rei de la identitat col·lectiva reusenca, sobretot gràcies als èxits internacionals del Reus Deportiu a la dècada dels anys seixanta i setanta del segle passat. Una etapa en què l’hoquei roig-i-negre va aconseguir els triomfs més espectaculars i celebrats de l’esport reusenc –del 1967 al 1973, l’equip del Reus Deportiu es va proclamar sis vegades consecutives campió d’Europa–, i, la ciutat va esdevenir una de les capitals europees i mundials de l’hoquei sobre patins. Rere la brillant trajectòria de l’hoquei roig-i-negre, el capità Joan Sabater es va convertir en el millor esportista de la història de Reus i una figura indiscutible de l’esport català.

Sota el títol «El Reus de les sis copes. Joan Sabater i l’època daurada de l’hoquei reusenc», l’exposició (comissariada per Joan Navais, coordinada per Xavi Guix i dissenyada per OVNI Comunicació Visual) il·lustra d’una forma atractiva i didàctica –en especial, a les generacions més joves– la trajectòria ascendent de l’hoquei sobre patins a la ciutat –encapçalada primer pel Club Natació Reus Ploms i més endavant, pel Reus Deportiu– i al mateix temps, analitza el paper social i simbòlic que ha tingut aquest esport en la configuració de la identitat reusenca contemporània.

Així mateix, l’exposició també vol esdevenir un petit homenatge i reconeixement als pioners de l’hoquei a la ciutat i a tots els jugadors que van integrar l’anomenat «Reus de les sis copes».

Video

Ubicació

Altres actes d’agenda que et poden interessar

Calendari

Selecciona un dia per visualitzar que pots veure

Col·laboradors