schedule
30 de Novembre Lloc: Museu de Reus Salvador Vilaseca

La guerra, va acabar el 1939? Les partides guerrilleres del Camp de Tarragona i Muntanyes de Prades, el cas dels Teixidors.

_img2938-884x589

Conferència a càrrec d'Axel Baiget Morreres

A prop de la Riba i endinsant-nos a la serra de la Font de la Costella arribem fins a les runes imponents d’un mas que els esbarzers han cobert quasi en la seva totalitat. Bocins de paret, cantonades i alguna columna s’erigeixen tocant al camí. Ben a prop hi ha una mina d’aigua encerclada per una volta de canó de pedra i una gran era on aflora la roca mare. Més enllà, una cova on ressonen les armes amagades. El camí és vorejat per clavells de pastor i la quietud dels paratges antics. Ens trobem al bell mig de les Muntanyes de Prades, trepitjant la terra que la partida guerrillera dels Teixidors habità al llarg de 1946. Qui eren els teixidors? Quin objectiu tenien? Per què estaven prop de la Riba?

Una recent investigació realitzada per la historiadora Anna Pastor Roldan i l’historiador Axel Baiget Morreres ha permès teixir la història d’aquest grup guerriller.

La conferència s'enmarca dins el cicle d'activitats vinculades a l'exposició "Després de la guerra. La vida quotidina sota el franquisme", oberta fins la primera quinzena de gener de 2024 al Museu Salvador Vilaseca.

Video

Ubicació

Calendari

Selecciona un dia per visualitzar que pots veure

Col·laboradors