bank-phrom
02/05/2017

El Palau dels Artesans

plat1627reus

El Museu de Reus (plaça de la Llibertat, 13) inaugura aquest dijous 4 de maig, a 2/4 de 8 de la tarda, l'exposició “El Palau dels Artesans”, La mostra es podrà visitar al museu reusenc fins al 3 de juny

El Palau dels Artesans és una exposició de fotografies del Palau Güell realitzades pel fotògraf Ramon Manent que il·lustren, gairebé com si es miressin a través d’una lupa, les petites grans joies que complementen l’arquitectura de l’edifici i que no sempre estan a l’abast de l’ull del visitant. L’exposició permet descobrir les formes, peces i estructures singulars que resten amagades a cada estança i racó d’aquest palau urbà construït per l’arquitecte Antoni Gaudí a finals del segle XIX. És una mostra itinerant per tota Catalunya—des de juny de 2016— que es va inaugurar el novembre de 2015 enun espai poc conegut del Palau, la carbonera de l’antiga cavallerissa.

El Palau dels Artesans és una mostra que vol posar en valor el treball dels nombrosos artesans, artistes, industrials i operaris que van participar en l’execució dels elements decoratius del Palau Güell en totes les seves arts aplicades: fusta, forja, vitrall, pedra, ceràmica, guadamassil, teixit o pintura. Petites grans joies de l’edifici que ens arriben projectades gràcies a Ramon Manent, especialista en fotografia de l’art amb més de 40 anys de professió. Manent –autor de més de 150 llibres, una desena dels quals centrats en l’obra de Gaudí– plasma amb les seves imatges la geometria de diversos elements de l’edifici en una instantània que ens revela l’autenticitat i l’essència d’una obra d’art total.

Es tracta d’una mirada creativa acompanyada d’un recorregut expositiu únic i molt revelador elaborat per la comissària Raquel Lacuesta, historiadora de l’art estudiosa de l’obra i la personalitat de Gaudí, que ha estat cap de la Secció Tècnica d’Investigació, Catalogació i Difusió del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona i que compta amb un extens currículum com a professora, escriptora i comissària.