Ajuntament de Reus
schedule
Del 17 de Juliol al 17 de Juliol de 2024

Hora: 22:00
Lloc: Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Presentació de Kimeres

_img2938-884x589

Video

KIMERES és una sèrie de 6 episodis de 25’ amb històries autoconclusives. Es tracta d’un nou concepte de ficció en el panorama audiovisual que, n’estem molt segurs, et sorprendrà. Pensa que, per fer-la, no hem rodat ni un sol pla. T’ho pots creure? Doncs, si no t’ho creus, vine i ho veuràs amb els teus propis ulls.

KIMERES és una proposta de ficció, amb la particularitat de que cadascun dels seus episodis es construeix a partir de diferents seqüències d’imatges aportades pels rics fons documentals (fílmics i fotogràfics) del nostre país. Aquesta és una de les poques condicions estilístiques que planteja la sèrie: la del reciclatge d’imatges d’arxiu.

Pel que fa als aspectes narratius, la sèrie està oberta al que marqui cadascun dels guions. El marge de llibertat atorgat als guionistes és ampli i, de fet, és un factor clau per a que hagin decidit participar a KIMERES. Les possibilitats que ofereix el format són inimaginables. En cada història, el guió determina la presentació, tant a nivell formal de les imatges, com pel que fa al seu muntatge, al disseny sonor i al disseny gràfic que hi estan associats.

Més enllà de la història i del seu caràcter formal, un dels valors claríssims de producció d’aquest format televisiu és que posa en valor i, d’alguna manera, resignifica els enormes fons visuals i audiovisuals del país.

En aquest sentit, en paral·lel a la tasca creativa dels directors-guionists, cal subratllar la cabdal aportació dels professionals de muntatge, de sonorització i de postproducció. En primer lloc, perquè aporten sentit; en segon lloc, perquè enriqueixen el material existent i, en tercer lloc, perquè doten d’unitat al conjunt de l’episodi.
Finalment, a KIMERES, es fa molt evident el paper actiu que juga l’espectador en la construcció de sentit de cada història. L’aparent desconnexió entre les imatges de cada episodi desapareix quan l’espectador entra a la història. Aquest rol actiu de l’espectador en el visionat, que donem per descomptat en les sèries de ficció més convencionals, adquireix aquí, doncs, una importància fonamental.

Video

Ubicació

Plaça de Ramon Amigó, 1

Calendari

Selecciona un dia per visualitzar que pots veure

Col·laboradors