Imatge descriptiva de l'exposició 'ELS NÈNETS'
Exposició

ELS NÈNETS

VIDA A L'ÀRTIC. EUGENIO FIENI

Imatge descriptiva de l'exposició 'ELS NÈNETS'
Lloc: Museu Salvador Vilaseca

ELS NÈNETS

VIDA A L'ÀRTIC. EUGENI FIENI

Viure cinc dies amb la família Vitali en un petit campament, a unes tres hores en moto de neu des del primer nucli habitat, a la península de Yamal, conviure en estret contacte amb els Nènets i submergir-me en la seva cultura i costums és una experiència que he pogut viure i que no té preu.

Però qui són els Nènets? Són una població indígena de Rússia, d'origen samoieu, són pastors de rens que porten més de 6.000 anys poblant l'extrem nord de Sibèria, des de la península de Kanin fins a la península de Tajmyr, al voltant dels grans rius Ob, Yenisey i Pur. Actualment hi ha uns 45.000 Nènets, dels quals uns 27.000 a la península de Yamal i uns 500.000 rens gestionats per ells. Com ajuda a la seva feina, van seleccionar la raça de gos samoieu, aconseguint que s'adaptés a condicions climàtiques adverses perquè pogués fer de gos pastor.

El fotògraf Eugeni Fieni, entra, l'any 1993 a la Federació Italiana de l’Art Fotogràfic, FIAF i al 1998 li atorguen el títol Artista de la FIAF.

L'any 2001 va guanyar la medalla d'or de l’Austrian Super Circuit i amb una selecció de fotògrafs italians va guanyar la Copa del Món de la Federació Internacional de l’Art Fotogràfic, FIAP.

És membre de la FIAP després d’aconseguir diversos reconeixements de la FIAP, el 2023 se li atorga el títol d’Excel·lència FIAP Diamant 3, EFIAP/D3 per les seves notables qualitats artístiques dins el món de la fotografia.

Té obra dipositada en diversos museus i fototeques d’Italià i de l’estranger. Ha exposat en nombroses sales a Italià i altres països. Té exposicions individuals i col·lectives a moltes ciutats italianes i estrangeres.

El 2018, amb Sandro Parmiggiani, va comissariar l'exposició i el catàleg sobre l'escola en blanc i negre de Reggiano en el marc de la conferència regional FIAF celebrada a Boretto.

Col·labora amb el Departament d'Afers Exteriors de la FIAF com a responsable de les Biennals de Blanc i Negre.

El 2019 va rebre l'honor GPU - Global Photographic Union CR2, el 2020 CR3 i VIP 2.

Comissariat:

MUSEUS DE REUS / CENTRE D’EXPOSICIONS FIAP / CIMIR

CICLE 2023

calendar

Dades:


Museu Salvador Vilaseca

Altres exposicions

Consulta el nostre

ARXIU FOTOGRÀFIC

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus disposa d’un arxiu fotogràfic amb més de 800.000 fotografies, de les que en podeu consultar més de 45.000 clicant aquí.

Accedir a la fototeca
arxiu-foto

Col·laboradors