bank-phrom
11/01/2023

'Maija Isola. Ella, el color i la forma', el primer documental del mes de 2023

El CIMIR reprèn el dia 19 la programació habitual del cicle El documental del mes amb el retrat fascinant de l’artista finlandesa Maija Isola, l'autora dels icònics estampats Marimekko, la marca finlandesa de disseny més famosa del món.

plat1627reus

La cineasta Leena Kilpeläinen reconstrueix la increïble vida de Maija Isola a través d’un material d’arxiu extraordinari amb fotografies, dibuixos, diaris personals, postals i seqüències d’animació. El resultat final constitueix un viatge al món intern d’una dona connectada amb la naturalesa i amb una imaginació desbordant.


Leena Kilpeläinen, la directora de la pel·lícula, va estudiar i es va graduar al VGIK (l'Institut Estatal de Cinematografia de All-Union) a Moscou. Ha estat directora, directora de fotografia i guionista. Com a directora de fotografia ha treballat en pel·lícules com 'The Children of the Big Bear' (1993) i On the Edge' (2002). Com a directora, ha realitzat pel·lícules experimentals com 'Zero' (2002) i 'Metro' (2003). El seu primer documental de llarga durada va ser 'The Voice of Sokurov' (2013). 'Maija Isola, Master of Color and Form' és el seu segon llargmetratge documental. Membre de l'administració del Gremi de Documentals de Finlàndia des del 2007 i presidenta del Gremi 2009 –2010.

Fitxa tècnica

DIRECCIÓ

Leena Kilpeläinen

PRODUCCIÓ EXECUTIVA

The Finnish Film Foundation, AVEK, YLE, Taike, SVT, New Docs, StoryHill, NDR-ARTE

SO

Pietari Koskinen

DISTRIBUCIÓ

DocsBarcelona Distribution

PRODUCCIÓ

Merja Ritola

COPRODUCCIÓ

Elina Kewitz

TÍTOL ORIGINAL

Maija Isola, Master of Color and Form

MUNTATGE

Riitta Poikselkä

MÚSICA

Sanna Salmenkallio

Tràiler MAIJA ISOLA. ELLA, EL COLOR I LA FORMACol·laboradors