schedule
Del 15 de Abril al 15 de Abril de 2021 Lloc: Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Documental del Mes

_img2938-884x589

Alemanya (2020). 89 minuts. VO en alemany i anglès, subtitulada en català.

La història

En els darrers anys, el nostre sistema econòmic s’ha fet invisible i incomprensible. La sensació que alguna cosa no funciona del tot bé l’ha tingut pràcticament tothom. Però, exactament, què és el que no funciona?

Capa a capa, Oeconomia revela les regles del capitalisme contemporani i com aquestes fan créixer sistemàticament el dèficit i la concentració de la riquesa. Amb astúcia i rigor, la pel·lícula analitza els aspectes més flagrants de l'economia capitalista, sovint invisibilitzats en les cobertures mediàtiques, fet que impossibilita comprendre la lògica que hi ha darrere de les estructures bàsiques que sostenen la nostra vida quotidiana.

Paradoxalment, l'economia només creix i els beneficis només són possibles quan hi ha endeutament. Un joc instal·lat en la lògica de l’augment infinit de capital. Però mostra el capitalisme signes d’esgotament? Ens trobem prop del seu final?

La directora

Carmen Losmann (Alemanya, 1978), després de cursar a Anglaterra el Bachelor of Arts Marketing, es va graduar en l’especialitat de cinema a l'Academy of Media Arts a la ciutat de Colònia. El seu llargmetratge de debut, titulat Work Hard Play Hard (2011), tracta dels efectes de la gestió dels recursos i ha estat guardonat amb el prestigiós premi televisiu Grimme-Preis, l’any 2014. Va rebre la beca Gerd Ruge Project per desenvolupar el documental Oeconomia, que és el seu segon llargmetratge com a directora.

Fitxa tècnica

Direcció:Carmen Losmann
Producció:Hannes Lang, Mareike Wegener
Edició:Henk Drees, Carmen Losmann
Fotografia:Dirk Lütter
So:Peter Rösner, Till Röllinghoff, Etienne Haug, Detlev Schmelzenbach
Música:Peter Rösner
Distribució:DocsBarcelona Distribution

Video

Ubicació

Calendari

Selecciona un dia per visualitzar que pots veure

Col·laboradors