COL·LECCIONS

Etnografia i Història

Etnografia i Història

El Museu aplega importants col·leccions referents a diversos oficis i al món gremial de la ciutat, prou útil per explicar la vida econòmica i social de la ciutat en el passat, especialment pel que fa als segles XVIII i XIX. Són importants les col·leccions referents a:

  • Eines i estris, objectes devocionals, documentació escrita o gràfica, i mostres de les diferents produccions destacant el fons de ceràmica de reflex metàl·lic i terrissa popular dels antics obradors reusencs.
  • L’agricultura i la ramaderia; diversos oficis preindustrials (argenters, blanquers, basters, boters, espardenyers, ferrers, fusters, impresors i enquadernadors, llauners, teixidors...). 
  • Les creences i la religiositat; la vida social i festiva, i la vida domèstica. 
  • Una bona part d’aquestes col·leccions relatives a la societat preindustrial procedeixen de les poblacions de l’àmbit geogràfic del qual Reus sempre ha estat ciutat de referència, és a dir, comarques com el Baix Camp, el Priorat o la Ribera d’Ebre.
     

Peces a destacar

Teler, MR 382

 MR 2562 Clau de volta de la Cartoixa del Tallat

Clau de volta de la Cartoixa del Tallat, MR 2562

Bombardeig Reus, MR 12416

On la puc visitar?

Museu d’Art i Història

Museu d’Art i Història

El Museu d’Art i Història, del Museu de Reus, ocupa els baixos de l'edifici número 13 de la plaça de la Llibertat

Més informació sobre Museu d’Art i Història

Altres col·leccions

Visita virtualment el Museu de Reus

Descobreix el Museu de Reus amb aquesta Visita virtual 360°. Obrim virtualment les portes del museu per gaudir des de casa d’algunes obres d'art, col·leccions o exposicions i, fins i tot, endinsar-se al refugi de La Patacada. 

Ves a la visita virtual

virtual

Col·laboradors