Dia Internacional dels Museus a Reus

 

El proper 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, tot seguint el lema de l’ICOM, que enguany és «Museus, sostenibilitat i benestar».

Els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i al desenvolupament sostenible de les nostres comunitats. Com a institucions de confiança i amb uns espais d'unió del nostre teixit social, estan en una posició única per a promoure el canvi positiu. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides: des del suport a l'acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l'aïllament social i la millora de la salut mental.

Com es destaca en la resolució «Sobre la sostenibilitat i l'aplicació de l'Agenda 2030. Transformar el nostre món», de l'ICOM (Kyoto, 2019), tots els museus tenen un paper per a impulsar la configuració i la creació de futurs sostenibles, i poden fer-ho a través de programes educatius, d’exposicions, d’activitats de divulgació comunitària i d’investigació.

En el marc d’aquesta celebració, els Museus de Reus i el Gaudí Centre se sumen a la celebració i presenten una programació –per a tot el mes de maig– que inclou jornades de portes obertes, visites guiades a espais de reserva, conferències, activitats familiars i tallers, itineraris de carrer i projectes expositius dels més joves, sense oblidar els més grans, amb horaris perquè tothom pugui gaudir de la festa dels Museus.

Us hi esperem!

Activitats

Descarrega't el programa DIM23  i consulta totes les activitats i exposicions que organitzem especialment pel Dia Internacional dels Museus 2022.

Activitats prèvies, del 3 al 12 de maig

NIT DELS MUSEUS, 13 DE MAIG 

SETMANA DIM23, DEL 14 AL 21 DE MAIG

Activitats posteriors, del 24 al 28 de maig

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS 2023

Reserves d'entrades

MASV, CIMIR, MAHR, PATACADA I BÒBILA

Es poden fer reserves d’entrades tant a ticket.reuscultura.cat com a la Recepció del Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca (raval de Santa Anna, 59), de dimarts a dissabte, de 10h a 14h i de 17h a 20h.

Com arribar-hi

Reserva la teva entrada

GAUDÍ CENTRE, ESTACIÓ ENOLÒGICA, CAMPANAR, INSTITUT PERE MATA

Es poden fer reserves d’entrades tant a ticket.reusturisme.cat com al Gaudí Centre (plaça del Mercadal, 3), de dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 16h a 19h i els diumenges de 10h a 14h o trucan’t per telèfon al 977 010 670.

Com arribar-hi

Reserva la teva entrada

Si necessiteu més informació, truqueu-nos al 977 010 660 o envieu-nos un correu electrònic a [email protected]

Recomanacions i suggeriments


Feu un bon ús de les entrades gratuïtes 


Aviseu si heu reservat entrades i finalment no podeu assistir-hi 

 


Intenteu arribar als espais uns minuts abans de l'hora indicada a les entrades, el personal us indicarà on és l'activitat


Assegureu-vos de no duplicar les reserves i si ho feu, aviseu-nos!

Col·laboradors