Ajuntament de Reus
Imatge descriptiva de l'exposició 'COSES DE REUS '
Exposició

COSES DE REUS

Imatge descriptiva de l'exposició 'COSES DE REUS '
Exposició temporal (2019-2021) Lloc: Museu de Reus - Plaça Llibertat

Coses de Reus

Col·lecció de dibuixos del Museu de Reus

«Coses de Reus. Un viatge de la vila a la ciutat» és una exposició que ocupa la sala central Museu de Reus (espai de la plaça de la Llibertat), renovant-se periòdicament, amb  canvis i incorporació de peces del fons històric i etnogràfic del museu.

Es tracta d'un viatge amè i històric pel passat de la ciutat de Reus i com aquesta s'ha configurat físicament, no només en el desenvolupament urbà (muralles i eines d'accés als recursos naturals) sinó en diferents àmbits com el mercat i el comerç, l'oci, la sanitat, les fonts d'energia i la producció industrial. Tot fent referència a alguns dels edificis més representatius de la ciutat i d'altres que ja han desaparegut.

La mostra de peces vol ser una miscel·lània que engresqui el visitant i el faci partícip del redescobriment de la ciutat a través de l'exposició del Museu, una exposició que compta amb un nombre considerable d'elements que habitualment es conserven a les sales de reserva: productes com pedres d'antics edificis o monuments, estris de la vida quotidiana que ajuden a comprendre l'estil de vida de l'època, imatges que permeten il·lustrar el modus vivendi de fa anys, dovelles amb escuts d'edificis emblemàtics, la primera pedra del canal de Reus a Salou, el Jueu del Raval original, atuells de terrissa i un llarg etcètera. «Coses de Reus» vol ser un primer cop d’ull que motivi a aprofundir en el coneixement de la ciutat de Reus i la seva història. En aquest sentit, l’exposició comptarà amb un programa de visites guiades, tallers i altres activitats complementàries.

Aquesta exposició de llarga durada, juntament amb les sales permanents dedicades a l'art gòtic i a la sala d'artistes reusencs, a més de les etnogràfiques i "Ara toca festa", configuren una oferta atractiva per a la ciutadania reusenca i els visitants de fora vila que vulguin descobrir el passat i com s'ha configurat la ciutat fins als nostres dies.
 

Comissariat:

calendar

Dades:

Exposició temporal (2019-2021)


On la puc visitar?

Museu d'Art i Història

Museu d'Art i Història

El Museu d’Art i Història, del Museu de Reus, ocupa els baixos de l'edifici número 13 de la plaça de la Llibertat. Fou inaugurat l’any 1961 –a partir d’un projecte de construcció endegat per la Caixa de Pensions– i declarat el 1962 “monumento histórico-artístico”. Aleshores acollia els materials d’etnologia, d’art i d’arqueologia del Museu Municipal. Actualment presenta diverses exposicions permanents, com Ara Toca Festa, sobre el patrimoni festiu reusenc, i L’elixir daurat, sobre la producció d’oli, així com les mostres Reus i els seus artistes (1850-1939), La col·lecció de taules gòtiques del llegat Antoni Pedrol Rius i El retaule de la Prioral, a més de l’exposició temporal de llarga durada Coses de Reus, un viatge de la vila a la ciutat.

El Museu de Reus preserva importants obres d’època medieval, amb una destacada col·lecció d’art gòtic, alhora que disposa d’un fons d'art contemporani vinculat al moviment artístic local dels anys 80 del segle XX. El fons del Museu d’Art i Història també destaca per la conservació d’una important representació d’obres de diferents artistes locals dels segles XIX  i XX i de renom internacional, com Marià Fortuny, Josep Tapiró, Josep Llovera o Joan Rebull.

Més informació sobre el Museu d'Art i Història

Altres exposicions

Consulta el nostre

ARXIU FOTOGRÀFIC

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus disposa d’un arxiu fotogràfic amb més de 800.000 fotografies, de les que en podeu consultar més de 45.000 clicant aquí.

Accedir a la fototeca
arxiu-foto

Col·laboradors