Imatge descriptiva de l'exposició 'Gran reserva'

Gran reserva

Les col·leccions del Museu de Reus al descobert

Imatge descriptiva de l'exposició 'Gran reserva'
Lloc: Museu de Reus Salvador Vilaseca - Raval Santa Anna

Gran reserva

Les col·leccions del Museu de Reus al descobert

Des de finals del segle XIX i principis del XX, arreu d’Europa proliferen els museus locals i que, amb una visió interdisciplinària, buscaven conservar, investigar i difondre el patrimoni cultural dels diversos pobles i ciutats on es fundaven.

A Reus, aquest fet va propiciar l’obertura al públic, el 14 d’abril de 1934, del Museu Municipal Prim-Rull, actual Museu de Reus. Al llarg dels seus 90 anys ha esdevingut un actiu clau per a la cultura i el patrimoni de la ciutat i el territori més proper. Nou dècades d’activitat materialitzades en un gran nombre de peces de les diverses col·leccions, dividides en àmbits temàtics (arqueologia, etnologia i història, art i fotografia i imatge en moviment) i creades –d’acord amb la concepció del patrimoni de cada època– gràcies a la feina del personal del museu, però sobretot a la generositat de persones que han contribuït amb cessions o donacions.

El que us presentem en aquesta exposició és una selecció d’algunes de les millors peces que conformen les col·leccions del Museu de Reus. Una mostra significativa per entendre millor la tasca del Museu i descobrir un patrimoni cultural excepcional.

Comissariat:

calendar

Dades:


Altres exposicions

Consulta el nostre

ARXIU FOTOGRÀFIC

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus disposa d’un arxiu fotogràfic amb més de 800.000 fotografies, de les que en podeu consultar més de 45.000 clicant aquí.

Accedir a la fototeca
arxiu-foto

Col·laboradors