Imatge descriptiva de l'exposició 'I la festa continua!'

I la festa continua!

Reinterpretació de l’exposició «Ara toca festa!»

Lloc: Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus

I la festa continua!

Reinterpretació de l’exposició «Ara toca festa!»

I la festa continua!

I la festa continua! és una reinterpretació de l’exposició Ara toca festa per al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR).

Aquesta exposició pretén oferir la màgia de la festa als reusencs mentre durin les obres de reforma del Museu d’Art i Història i alhora posar en valor el patrimoni fotogràfic i audiovisual que es custòdia al CIMIR.

Ara toca festa es va obrir l’any 2009 i deu anys després es va reformular. La proposta actual pretén mantenir els continguts existents ja que un cop acabada la reforma descobrirem una reinterpretació més important d’aquesta temàtica.

En tot cas, aquesta exposició ens ha de permetre posar en valor el Centre de la Imatge quan es reobri al públic. I fer-ho amb una temàtica com la proposada ens sembla que es la millor opció per tal que els reusencs recuperin el gust per venir fins al Mas Iglesias.

I la festa continua! parla de la tradició de Sant Pere i la Mare de Déu de Misericòrdia com a patrons de la vila, i dels actes que la componen. Ens presenta els diferents grups festius que surten al carter els Gegants, els Nanos, la Mulassa, l'Àliga, els castells, els balls -de Bastons, de Prims, de Gitanes, de Mossèn Joan de Vic, de Cercolets, de Cavallets, de Galeres, de Valencians...- el Ball de Diables, el Carrasclet, el Drac, el Lleó, la Víbria, el Basilisc, el Bou, el canó... Destaquen especialment la mulassa, del segle XVIII, els gegants de la Vila -Vitxets- bastits al tombant dels segles XVIII  i XIX, amb les estructures de fusta i els vestits més antics que es conserven o els nanos originals dels artistes reusencs Modest Gené i David Constantí.

Comissariat:

calendar

Dades:


Altres exposicions

Consulta el nostre

ARXIU FOTOGRÀFIC

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus disposa d’un arxiu fotogràfic amb més de 800.000 fotografies, de les que en podeu consultar més de 45.000 clicant aquí.

Accedir a la fototeca
arxiu-foto

Col·laboradors