Ajuntament de Reus
Imatge descriptiva de l'exposició 'La Caputxinada'
Exposició

La Caputxinada

Crònica gràfica -fotografies de Guillem Martínez-

Imatge descriptiva de l'exposició 'La Caputxinada'
10 octubre - 10 desembre 2012 Lloc: Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus

La Caputxinada

Crònica gràfica -fotografies de Guillem Martínez-

La Caputxinada. Crònica gràfica -fotografies de Guillem Martínez-

La Caputxinada. Fotografies de Guillem Martínez Imatges preses durant i uns pocs dies després de l'assamblea d'estudiants, coneguda com la Caputxinada, i el setge subsegüent, que va tenir lloc a Barcelona al març de 1966, al convent dels Pares Caputxins de Sarrià.

L’exposició està constituïda per un total de 46 marcs (30 marcs de 40 x 50cm; i 16 de 25 x 30cm), que inclouen 51 còpies fotogràfiques (22 còpies d’època  i 29 còpies modernes), a més també la integra un plafó explicatiu i de crèdits i les cartel·les de cada una de les imatges que s’exposen.

La Caputxinada

Nom amb què és coneguda l'assemblea constituent del Sindicat Democràtic d'Estudiants de la Universitat de Barcelona.

Celebrada al convent dels caputxins de Sarrià, a Barcelona, del 9 a l'11 de març de 1966, hi assistiren 450 representants d'estudiants, professors i intel·lectuals com Salvador Espriu, Ernest Lluch, Oriol Bohigas, Maria Aurèlia Capmany, Antoni Tàpies, Jordi Solé Tura, Raimon Obiols,Josep Maria Benet i Jornet, Montserrat Roig i Fransitorra, Ricard Salvat, Joan Oliver, José Agustín Goytisolo, Albert Ràfols-Casamada, Manuel  Sacristán, Francisco Fernández Buey, Josep Maria Trias de Bes i Serra, Mercè Sala i altres.

 El setge i posterior assalt policial al convent suscità un moviment unitari de solidaritat política i ciutadana, que fou el germen de la Taula Rodona Democràtica de l'oposició catalana, i reforçà la incorporació a la lluita antifranquista d'importants sectors eclesiàstics (manifestació de capellans pels carrers de Barcelona, l'11 de maig) i professionals (fundació del Grup Democràtic de periodistes, a l'abril del mateix 1966).

Comissariat:

calendar

Dades:

10 octubre - 10 desembre 2012


Altres exposicions

Consulta el nostre

ARXIU FOTOGRÀFIC

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus disposa d’un arxiu fotogràfic amb més de 800.000 fotografies, de les que en podeu consultar més de 45.000 clicant aquí.

Accedir a la fototeca
arxiu-foto

Col·laboradors