Ajuntament de Reus
Imatge descriptiva de l'exposició 'Art gòtic'
Exposició

Art gòtic

Imatge descriptiva de l'exposició 'Art gòtic'
Exposició permanent Lloc: Museu de Reus - Plaça Llibertat

Art gòtic

Espai dedicat a l’art gòtic tardà (segle XV), amb abundants peces, la majoria talles i taules, una gran part de les quals van ser donades al centre pel lletrat Antoni Pedrol Rius. Algunes peces significatives  com la marededéu adormida tardogòtica, el Sant Miquel d'Alforja, la Verge del Patrocini de la Mussara o les escultures de la Mare de Déu de l’antiga parròquia de Sant Pere de Reus.

Comissariat:

calendar

Dades:

Exposició permanent


On la puc visitar?

Museu d’Art i Història

Museu d'Art i Història

El Museu d’Art i Història, del Museu de Reus, ocupa els baixos de l'edifici número 13 de la plaça de la Llibertat. Fou inaugurat l’any 1961 –a partir d’un projecte de construcció endegat per la Caixa de Pensions– i declarat el 1962 “monumento histórico-artístico”. Aleshores acollia els materials d’etnologia, d’art i d’arqueologia del Museu Municipal. Actualment presenta diverses exposicions permanents, com Ara Toca Festa, sobre el patrimoni festiu reusenc, i L’elixir daurat, sobre la producció d’oli, així com les mostres Reus i els seus artistes (1850-1939), La col·lecció de taules gòtiques del llegat Antoni Pedrol Rius i El retaule de la Prioral, a més de l’exposició temporal de llarga durada Coses de Reus, un viatge de la vila a la ciutat.

El Museu de Reus preserva importants obres d’època medieval, amb una destacada col·lecció d’art gòtic, alhora que disposa d’un fons d'art contemporani vinculat al moviment artístic local dels anys 80 del segle XX. El fons del Museu d’Art i Història també destaca per la conservació d’una important representació d’obres de diferents artistes locals dels segles XIX  i XX i de renom internacional, com Marià Fortuny, Josep Tapiró, Josep Llovera o Joan Rebull.

Més informació sobre el Museu d'Art i Història

Altres exposicions

Consulta el nostre

ARXIU FOTOGRÀFIC

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus disposa d’un arxiu fotogràfic amb més de 800.000 fotografies, de les que en podeu consultar més de 45.000 clicant aquí.

Accedir a la fototeca
arxiu-foto

Col·laboradors