Ajuntament de Reus
Imatge descriptiva de l'exposició 'Reus,'
Exposició

Reus,

motor econòmic del sud de Catalunya

Lloc:

Reus,

motor econòmic del sud de Catalunya

L'exposició

La commemoració del centenari del Foment Industrial i Mercantil de la ciutat ha estat  l'impuls per a la creació de l'exposició «Reus, motor econòmic del sud de Catalunya», un recorregut molt visual i interactiu per la història econòmica de Reus i les comarques del Camp dels darrers 200 anys. Des de l’esplendor de l’aiguardent en el segle XVIII, origen de la coneguda dita «Reus, París i Londres», a la configuració del model actual, passant per l’esclat de la indústria tèxtil, que va esdevenir el veritable motor del procés d’industrialització de la ciutat, i l’espectacular boom dels anys de la Primera Guerra Mundial.

Contingut

L'exposició la confereixen peces singulars i representatives de l’activitat econòmica reusenca en diferents moments. A tall d'exemple, podem trobar una classificadora d'ous de la Granja Nolla, símbol de l'empenta avícola de Reus i la comarca; una motocicleta de la marca reusenca "Reddis", clar exemple de l'esperit emprenedor i la diversitat de l'activitat industrial de la ciutat; o una assecadora i rentadora de la marca reusenca "Crolls", una vertadera marca de ciutat amb projecció estatal i internacional del segle XX, entre molts altres elements.

Cinc grans àmbits cronològics

  • L’època d’esplendor de l’aiguardent (segle XVIII). 
  • L’esclat de la indústria tèxtil (segle XIX).
  • La crisi de tombant de segle. 
  • De l’eufòria per la Gran Guerra a la crisi de 1929.
  • De la difícil postguerra al model actual.

Comissariat:

calendar

Dades:


Altres exposicions

Consulta el nostre

ARXIU FOTOGRÀFIC

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus disposa d’un arxiu fotogràfic amb més de 800.000 fotografies, de les que en podeu consultar més de 45.000 clicant aquí.

Accedir a la fototeca
arxiu-foto

Col·laboradors