La imatge de la diversitat al Museu de Reus
El Museu de Reus exposa més de 150 obres i d’objectes de diferents èpoques, estils i tècniques procedents de les valuoses col·leccions del Museu de Reus i del Centre de la Imatge Mas Iglesias, peces que ajuden a reflexionar sobre la diversitat cultural humana. Les riques col·leccions que la institució custodia permeten acostar-nos a un tema tan complex com és mirar-nos a nosaltres mateixos i mirar l’altre per a entendre que ser diferent no és més que això.
L'exposició compta amb el suport econòmic i tècnic de diferents administracions i organismes, l’Institut Municipal Reus Cultura, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.
L'edifici de l'antic Banc d'Espanya és la seu del Museu Salvador Vilaseca. L'any 1984 es va obrir al públic, amb la instal·lació permanent de la col·lecció del metge i prehistoriador reusenc Salvador Vilaseca Anguera (1896-1975), que fou també el primer director del Museu Municipal de la ciutat. Una col·lecció important, que exposa les troballes paleontològiques i arqueològiques més representatives de les cultures prehistòriques i antigues que habitaren l’actual terme de Reus i les contrades pròximes.
Actualment hi ha dues sales d'exposicions temporals a la planta baixa i, al primer pis, l'exposició permanent de prehistòria, protohistòria i món antic. Els materials conservats conformen un conjunt excepcional, amb materials tan interessants com la plaqueta gravada recuperada a la balma de Sant Gregori, les restes procedents de la cova sepulcral eneolítica del cau d'en Serra i els materials recollits en moltes altres excavacions i prospeccions portades a terme des de l’any 1919... tot un referent museístic del territori.
Web Museu de ReusEl Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus disposa d’un arxiu fotogràfic amb més de 800.000 fotografies, de les que en podeu consultar més de 45.000 clicant aquí.
Accedir a la fototeca