Ajuntament de Reus
Imatge descriptiva de l'exposició 'Un segle i mig de cultura a Reus'
Exposició

Un segle i mig de cultura a Reus

Imatge descriptiva de l'exposició 'Un segle i mig de cultura a Reus'
Lloc:

Un segle i mig de cultura a Reus

L’exposició Un segle i mig de cultura a Reus i a Catalunya. La cultura que ha generat el Centre de Lectura, comissariada per Marc Ferran, Jaume Massó i Joan Navais, vol divulgar el paper primordial que ha jugat històricament aquesta entitat en la difusió de la cultura a Reus, a les comarques del Camp i al sud de Catalunya, així com reivindicar –al mateix temps– l’associacionisme i la cultura amb majúscules com a trets fonamentals de la identitat i de la societat reusenca.

 

No s’ha pretès fer una història cap a dins –mirant-se el melic– de l’ateneu, sinó observar la projecció cultural i cívica del Centre i de la cultura reusenca cap al país. En poques paraules, una història cultural de l’entitat i, per extensió, de la col·lectivitat reusenca.

 

En aquest petit recorregut per l’univers cultural del Centre de Lectura i de Reus, podreu conèixer diferents fites de la dilatada trajectòria de l’ateneu, com ara la creació de la primera biblioteca patrimonial del país, el 1859; la construcció del Teatre Bartrina; la constitució de la Secció Excursionista, el 1901; la celebració del primer Congrés d’Ateneus, l’any 1911; l’aposta pel moviment coral que va donar peu a l’Orfeó Reusenc, el 1918; la primera emissió radiofònica a Reus, l’any 1924, al Bartrina; el Concurs Exposició Nacional de Roses, des de 1948; la fundació del CineClub, el 1969, o l’inici de les Edicions del Centre de Lectura, l’any 1979.

 

Tot plegat, una empremta perdurable a la història de la ciutat de Reus.

 

L’exposició, que ocupa simultàniament dos espais, s’obre al públic el divendres 27 d’abril, a les set del vespre, a la planta baixa del Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca i a les vuit a la Sala Fortuny del Centre de Lectura. Ambdós espais es podran visitar fins al dissabte 1 de juliol. La mostra es complementarà amb l’edició, coordinada per Joan Navais, d’un llibre-catàleg que inclourà un seguit d’articles sobre la temàtica expressada i que es presentarà al Centre de Lectura el divendres 2 de juny, a dos quarts de vuit del vespre.

 

Comissariat:

calendar

Dades:


Altres exposicions

Consulta el nostre

ARXIU FOTOGRÀFIC

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus disposa d’un arxiu fotogràfic amb més de 800.000 fotografies, de les que en podeu consultar més de 45.000 clicant aquí.

Accedir a la fototeca
arxiu-foto

Col·laboradors