Imatge descriptiva de l'exposició 'Reus, territori fotogràfic'
Exposició

Reus, territori fotogràfic

Del 2 al 30 de novembre de 2021 Lloc: Carrers de Reus

Reus, territori fotogràfic

El Centre de la Imatge Mas Iglesias treu al carrer una selecció de les fotografies que conserva, per a mostrar-les a la ciutadania i per a donar a conèixer la importància que tenen per a Reus. Una iniciativa potent que pretén apropar la cultura a tothom.

Repartides per la ciutat, a través del mobiliari urbà, podrem gaudir d'una selecció de 40 imatges que mostren un moviment social i cultural que vinculava associacionisme, cultura, esport i reivindicació nacional, i que es va produir entre el darrer terç del segle XIX i mitjan segle XX.

L'excursionisme científic fou una manifestació del moviment cultural conegut com la Renaixença, que pretenia la recuperació nacional de Catalunya. Per aconseguir-ho, es feien excursions pel territori per conèixer i recuperar els elements tradicionals del folklore, de la història, de la llengua, de l'arqueologia i, posteriorment, de la geologia i de la natura.

Aquestes fotografies, realitzades per diversos autors, mostren com la ciutat de Reus i els seus veïns en van ser protagonistes destacats.

Durant el mes de novembre, aquest recorregut permet veure les fotografies de manera natural i espontània, mentre recorrem les places i els carrers, i respon a la voluntat dels Museus de Reus de donar a conèixer les nostres col·leccions a tots els ciutadans.

 

Comissariat:

calendar

Dades:

Del 2 al 30 de novembre de 2021


Carrers de Reus

Altres exposicions

Consulta el nostre

ARXIU FOTOGRÀFIC

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus disposa d’un arxiu fotogràfic amb més de 800.000 fotografies, de les que en podeu consultar més de 45.000 clicant aquí.

Accedir a la fototeca
arxiu-foto

Col·laboradors