Ajuntament de Reus
bank-phrom
01/02/2024

Domingo Domingo, el documental del mes del febrer, al CIMIR

El dijous 15 de febrer a les 19 hores, el Centre de la Imatges Mas Iglesias projectarà la pel·lícula "Domingo Domingo" de la directora valenciana Laura Garcia Andreu.

plat1627reus

Domingo Domingo és un agricultor extravertit i murri. Ara té una nova obsessió: crear una nova patent de taronges. Però Domingo arriba a aquest món en un moment que tot ha canviat. Les taronges ja no pertanyen als agricultors. Les grans multinacionals han començat a patentar les millors varietats d'aquesta fruita i obliguen els llauradors a comprar-les si volen subsistir. Però Domingo no és dels que s'agenolla davant de ningú. De fet, creu que pot jugar al mateix joc que aquests gegants i té un pla “perfecte”: un arbre secret on cultiva una varietat nova que pot ser “la definitiva”. Si guanya la partida, haurà aconseguit els seus objectius: vèncer les multinacionals, fer-se ric venent la patent i que, a partir d'ara, cada dia de la seva vida sigui un diumenge etern.


"Domingo domingo" és la primer llargmetratge de la directora Laura García Andreu, cineasta i antropòloga . Va guanyar el premi al millor projecte documental al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià (SSIFF) 2021. També va ser seleccionat a DocsValencia 2019 i guardonat amb el Premi À Punt i el Premi MAFIZ. A més, va participar a la Zona d’Indústria del Festival de Màlaga (2020) i va ser seleccionat al programa internacional ESoDoc (cofinançat per MEDIA). Va tindre la seua estrena mundial al prestigiós Thessaloniki Documentary Film Festival i actualment continúa el seu recorregut internacional.

 

Trailler Domingo domingo


Fitxa tècnica

Domingo domingo

Espanya, Lituània (2023). 71 minuts. VO català

Direcció: Laura Garcia Andreu

Producció: Pepe Andreu, Natalia Maestro, Algimante Mateliene, Arunas Matelis i Rafael Moles

Música: Lucendo. Alberto R.

Cinematografia: José Luis González Iglesias

Edició: Sara Marco


Col·laboradors