bank-phrom
12/12/2022

El documental del mes no para durant el desembre

El proper dijous, 15 de desembre, al CIMIR, es projectarà Karaoke Paradise. Un divertit relat de la passió dels finlandesos pels karaokes en totes les seves versions. El director finlandés, Einari Paakkanen, mostra en aquesta pel·lícula l’alegria de viure a través d’aquesta afició.

plat1627reus

Cada personatge d'aquest entranyable documental té una història per compartir. Els karaokes són l'antídot contra la soledat i una medicina per gaudir en comunitat sense grans pretensions. La boira, el temps, la foscor, els podria fer caure en algun tipus de depressió, però en surten reforçats quan es tanquen en un espai a compartir gràcies a la música. Viatgem per una Finlàndia amagada rere el tòpic de país gèlid i inhòspit.

El cineasta Einari Paakkanen ens mostra petits fragments de vida memorables, i ens apropa a personatges humans, divertits i sense filtre als que cantar els hi permet expressar les emocions, d'una manera més fàcil i directa, com si no parlessin per ells mateixos. El sentit de l'humor d'aquests protagonistes envaeix cada espai on es troben per fer festa al voltant d'un karaoke. Garatges, bars, el saló de casa, i inclús Instagram, són espais benvinguts per fer tota mena de festes i celebracions, fins i tot arribant a competir entre ells per la millor interpretació.

El director, Einari Paakkanen, ha treballat en pel·lícules de ficció i documentals, i ara, s'allunya del drama amb aquesta divertida comèdia, on intenta "mostrar la vida real, alegre, de manera curiosa i sense filtres". Einari s'ha trobat amb diferents històries, aficions i vides molt diferents entre elles, però aquesta pel·lícula li ha permès "acostar-se d'una manera diferent de la música", a la seva creació i a nous temes que no coneixia i que als karaokes de Finlàndia sonen repetidament. La seva història no és només la d'uns aficionats al karaoke, ho viuen amb passió i fermesa, i el director ho aprofita per fer un retrat molt real de la vida a Finlàndia, i de com, a través de la música, els protagonistes aconsegueixen espantar els seus mals i superar algunes de les situacions que la vida els hi planteja.

Tràiler Karaoke ParadiseCol·laboradors